Skip Navigation or Skip to Content
X
ALILLUJA pasth.fet.vjet.
1. Pasthirrmë lavdëruese, që shqiptohej pas disa këngëve e lutjeve sipas dogmës në shërbesat e krishtera.
2. si em. f. sh. ~, ~T. Thirrja që shqiptohej dhe kënga lavdëruese, që këndohej si përgjigje pas disa lutjeve sipas dogmës në shërbesat e krishtera. * I këndon alilluja dikujt keq. i thur lëvdata të tepruara dikujt; i bën lajka; i shkon pas avazit.