Skip Navigation or Skip to Content
X
ALKAL m.sh.kim.
Lëndë e tretshme në ujë, me veti të ngjashme me ato të sodës a të potasit, që del nga bashkimi i kripës me acid dhe që gjendet edhe në hirin e bimëve të djegura. Alkal i lirë. Alkal mineral potas. Alkal i zi.