Skip Navigation or Skip to Content
X
AMON m.kim.
Grup i përbërë nga azoti dhe hidrogjeni, që nuk gjendet i lirë, por hyn në përbërjen e shumë kripërave, të cilat përdoren gjerësisht në teknikë e në bujqësi. Nitrat amoni. Sulfat amoni.