Skip Navigation or Skip to Content
X
AMORTIZOHET vetv.
1. ek. Ulet pak nga pak vlera e fondeve themelore (të makinave, të ndërtesave etj.) për shkak të përdorimit të tyre dhe zëvendësohet me një pjesë nga të ardhurat prej prodhimeve të nxjerra.
2. tek. Zbutet ose dobësohet (një goditje, një zhurmë etj.).
3. Pës. e AMORTIZOJ.