Skip Navigation or Skip to Content
X
ANONIERË f.sh.usht.
Anije e vogël lufte, e shpejtë dhe e manovrueshme, e pajisur me armë artilerie të kalibrit të mesëm, që përdoret për veprime luftarake afër brigjeve të deteve ose në lumenj. * Politika (diplomacia) e kanonierave politikë e imperializmit që mbështetet në dhunën e në agresionin.