Skip Navigation or Skip to Content
X
ANTICIKLON m.sh.meteor.
Përqendrimi i një trysnie të lartë atmosferike, që vepron kundër zonave me trysni të ulët, ku ka ciklone (shtrëngata me reshje të shumta) dhe që zakonisht sjell mot të kthjellët. Anticiklon i lëvizshim.