Skip Navigation or Skip to Content
X
ANTIK mb.
1. Që i përket periudhës së Greqisë dhe të Romës së Vjetër. Bota (shoqëria) antike. Kultura (filozofia, letërsia) antike. Arti (teatri) antik. Qytet antik. Monedha antike.
2. Që i përket një kohe të lashtë, shumë i vjetër. Qytet antik. Kështjellë (uri) antike.
3. bised. Që është i një stili ose i një mode të vjetër, i vjetruar, i çuditshëm. Dollap antik.