Skip Navigation or Skip to Content
X
APATI f.
Gjendje plogështie shpirtërore, kur njeriut nuk i bën përshtypje asgjë dhe prandaj nuk kundërvepron ndaj ngacmimeve, pandjesi; moskokëçarje e plotë dhe mosinteresim për punën e për të tjerët, limonti. Apati e plotë. Apati mendore (shpirtërore). Bie (zhytet) në apati. Shkundem (dal) nga apatia.