Skip Navigation or Skip to Content
X
ARBËRESH I m.sh.
1. Emër që përdoret sot për shqiptarët e Italisë së Jugut, të Greqisë dhe të Dalmacisë, të shpërngulur nga Shqipëria në mesjetë. Arbëreshët e Italisë. Arbëreshët e Greqisë.
2. vjet. Shqiptar i kohës së mesjetës, arbër.
3. krahin. Banor i një pjese të Labërisë së Vlorës, arbër.