Skip Navigation or Skip to Content
X
ASKET m.sh.
1. Njeri, që për shkak të paragjykimeve fetare, bën një jetë të vetmuar, të ashpër e të rëndë, duke e munduar veten dhe duke hequr dorë nga gëzimet e jetës. Jetë asketi. Fytyrë asketi.
2. Njeri që heq dorë nga gëzimet e jetës dhe që bën jetë të ashpër, me vuajtje e mundime.
3. si mb. ~, ~E. shih ASKETIK,~E.