Skip Navigation or Skip to Content
X
ATENTAT m.sh.
1. Përpjekje për të vrarë një njeri; përpjekje për të asgjësuar me armë një armik të popullit, pushtuesit dhe veglat e tyre; veprim kundër sigurisë së shtetit për qëllime politike. Atentat i guximshëm. Atentat kundër një spiuni. Atentat kundër jetës së dikujt. Bëj (kryej) atentat.
2. fig. Përpjekje për të goditur, për të sulmuar diçka. Atentat kundër lirisë së popujve. Atentat kundër demokracisë.