Skip Navigation or Skip to Content
X
AVULLOHEM vetv.
1. vet. veta III. Kthehet në avull, shndërrohet në gjendje të gaztë; largohet në trajtë avulli. Avullohet uji. Avullohet benzina.
2. vet. veta III. Vishet me një cipë avulli; vishet si me mjegull, mjegullohet. Avullohen xhamat. Më avullohen sytë.
3. Nxehem tepër dhe djersij.
4. bised. Marr një të ngrohtë, ngrohem pak. Avullohem te soba.
5. tek. Pës. e AVULLOJ
6. Avullohen dërrasat. * Iu avullua gjaku u zemërua shumë, u nxeh tepër.