Skip Navigation or Skip to Content
X
BAJLOZ m.sh.
1. vjet. Ambasador, i dërguar si përfaqësues i një shteti.
2. mit. Figurë mitologjike në legjendat dhe rapsoditë popullore shqiptare, që përfytyrohej si një vigan, i cili vinte nga deti e bënte të këqija. Lufta me bajlozin.