Skip Navigation or Skip to Content
X
BAKËM m.sh.
1. bot. Dru i vendeve të nxehta, i fortë e me ngjyrë të kuqe, që përdoret për mobilie dhe për të ngjyer. Orendi (tryezë) bakëmi. Bojë (ngjyrë) bakëmi.
2. Ashkla të vogla të këtij druri, që përdoren për të ngjyer; ngjyra e kuqe si e këtij druri. E ngjeu me bakëm.