Skip Navigation or Skip to Content
X
BAKELIT m.
Lëndë sintetike plastike, që përdoret në industri për prodhimin e sendeve të ndryshme dhe si material izolues. Enë (kuti, dorezë) bakeliti. Pluhur bakeliti. Reparti i prodhimit të bakelitit.