Skip Navigation or Skip to Content
X
BILË f.sh.
1. Kokërr fildishi ose prej lënde sintetike, e rrumbullakët dhe e madhe sa një portokall, që përdoret në lojën e bilardos. Bilat e bilardos. Bila e bardhë.
2. spec. Kokërr e vogël prej metali a prej lënde tjetër të fortë, e rrumbullakët dhe e lëmuar si rruazë, që hyn në punë për diçka, së bashku me të tjerat. Bilat e numëratores. Kushinetë me bila. Luajnë me bila.