Skip Navigation or Skip to Content
X
BILETË f.sh.
1. Copë e vogël letre a kartoni, me shënimet e nevojshme, që merret kundrejt një pagese dhe që përdoret për të parë një shfaqje a një lojë, për të hyrë në një vend argëtimi, për të udhëtuar me një mjet etj. Biletë kinemaje (teatri, sporti). Bileta e hyrjes. Biletë udhëtimi. Biletë autobusi (treni, aeroplani, vapori). Biletë lotarie. Biletë vajtje-ardhje. Biletë e klasës së parë. Gjysmë biletë. Çmimi i biletës. Bllok biletash. Shitës biletash. Blej (pres, marr) biletën. Hyri pa biletë. Kontrolloj (gris) biletat.
2. fin. Kartëmonedhë, bankënotë. Biletë banke (bankare).
3. Fletë letre me pyetjet, të cilave duhet t'u përgjigjet nxënësi a studenti në provim. Biletë provimi. Pyetjet e biletës. Pyetje jashtë biletës.