Skip Navigation or Skip to Content
X
BITUM m.sh.min.
Lëndë minerale me ngjyrë të errët a të zezë, në gjendje veshtullore ose të ngurtë, me prejardhje nga hidrokarburet e vajgurit, që nxirret nga toka dhe që përdoret për të shtruar rrugët etj,; serë. Bitum natyror. Bitum i pastër (i lëngshëm, i holluar). Bitum nafte. Pllakë bitumi. Fuçi bitumi. Minierë bitumi. Industria e bitumit. Shtroj me bitum.