Skip Navigation or Skip to Content
X
BLUZË f.sh.
1. Veshje e sipërme e hollë që arrin deri në brez, zakonisht me grykë të mbyllur kur është e thurur dhe e hapur kur është prej basme etj. Bluzë e mbyllur (e hapur). Bluzë leshi (pambuku, mëndafshi). Bluzë grash. Bluzë fëmijësh. Bluzë marinari. Bluzë tutash. Bluzë sporti. Vesh (heq) bluzën.
2. Veshje e gjatë pune, që mbahet përsipër rrobave të tjera për t'i mbrojtur. Bluzat e bardha. Bluza e mjekut.