Skip Navigation or Skip to Content
X
BOLLË f.sh.zool.
Gjarpër i trashë johelmues, i gjatë deri një metër e gjysmë, me kokë që nuk dallohet nga qafa dhe me bark të sheshtë, bullar; gjarpër. Bolla e ujit bollujëse. Bolla e kuqe. Bollë shtëpie. I trashë si bollë. Kamxhik prej bolle. Zure bollën, shtypi kokën! fj. u. për armikun mos ki mëshirë. * Si bollë e vrarë shih te VRARË (i, e). U bë (doli) bollë (një punë) u zgjat një punë dhe nuk doli si duhet. E ka bollë dikë nuk e duron dot, nuk e sheh dot me sy. Përzihet si bolla me ngjalën ngatërrohet keq. Nuk i tregon bolla (gjarpri) këmbët fj. u. shih te GJARP/ËR,~RI.