Skip Navigation or Skip to Content
X
BOLLËSHARDE f.sh.zool.
1. Gjarpër i gjatë rreth dy metra e gjysmë, me lëkurë të trashë, të përhime e lara-lara, që i ngjan bollës.
2. mit. Qenie që përfytyrohet në përrallat popullore si një gjarpër i madh me shumë koka.
3. fig. shar. Grua e egër dhe e keqe, grua që të ha shpirtin e të helmon jetën.