Skip Navigation or Skip to Content
X
BOLLGUR m.
Drithë (kryesisht grurë ose misër), që zakonisht zihet, pastaj thahet në diell e copëtohet dhe që gatuhet më shumë si pilaf; një lloj pilafi i gatuar me këtë drithë të copëtuar. Bollgur i trashë (i imët). Bollgur gruri (misri, elbi, tërshëre). Bollgur me gjalpë. Mish me bollgur.