Skip Navigation or Skip to Content
X
BOLLOBOÇKË mb.krahin.
1. Që vjen i fryrë e i mbushur (zakonisht për frutat e disa pemëve dhe për disa perime); boçkë. Fik (arrë, shegë) bolloboçkë. Piperkë bolloboçkë. Vezë bolloboçkë.
2. I mbushur në fytyrë; i shëndetshëm. Çupë bolloboçkë.
3. Përd. em. f. sipas kuptimit 2 të mbiemrit (për vajzat).