Skip Navigation or Skip to Content
X
BOTIM m.sh.
1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve BOTOJ, BOTOHET. Botimi i veprave të klasikëve të marksizëm-leninizmit. Sheh dritën e botimit botohet.
2. Vepër, artikull, studim etj., që është shtypur dhe është vënë në qarkullim, ajo që është botuar. Botime periodike. Botime të ilustruara. Botime shkollore (mësimore). Botime letrare (politike, shkencore, artritike). Botimet e një autori. Botime të Akademisë së Shkencave (të Universitetit). Botime për fëmijë. Ndërmarrja (drejtoria, dega) e botimeve.
3. Tërësia e kopjeve të një vepre të shtypura njëherësh. Botimi i parë (i dytë). Botim i përmirësuar.
4. vjet. Shpallje, lajmërim.