Skip Navigation or Skip to Content
X
BRICJAP m.sh.zool.
Larvë e madhe pa këmbë, me gjoks të gjerë e si trekëndësh dhe me bark konik, që bren drurin. * Tropiku i Bricjapit gjeogr. Tropiku Jugor.
BRICJAP mb.
1. Që i ka brirët të gjatë, të drejtë e të kthyer prapa si të cjapit (për bagëtinë). Dhi (dele) bricjape. Ka bricjap.
2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.