Skip Navigation or Skip to Content
X
BUMERANG m.sh.
1. Shkop i trashë, i përkulur e me majë, që kur hidhet me forcë, dredhon në ajër dhe kthehet përsëri tek ai që e ka hedhur (përdoret si armë nga fiset australiane dhe nga disa fise të tjera indianësh). Goditi me bumerang. Kthehet prapa si bumerang.
2. fig. Goditje që jep dikush dhe e pëson vetë, fjalë ose vepër, e cila kthehet kundër atij që e thotë a që e bën. U kthye në bumerang.