Skip Navigation or Skip to Content
X
CANGADHE f.sh.
1. Dele që ka mbetur pa qengj ose dhi, që ka mbetur pa kec dhe që mbahet për qumësht, enjë. Mjel cangadhen. Mbeti cangadhe. Rrit qengjat me cangadhe.
2. vet. sh. Dhen a dhi të pakta, që shkëputen nga tufa e mbahen pranë shtëpisë për qumësht; pak kokë dhi ose dhen, që kanë mbetur e që s'kanë shumë qumësht. Kullot cangadhet. Nxjerr (mbledh) cangadhet.