Skip Navigation or Skip to Content
X
CANGË f.sh.krahin.
1. Pemë e papjekur dhe e fortë. Këputi (hëngri) ca canga. Canga të mbledh gojën.
2. përd. mb. I papjekur dhe i fortë (zakonisht për pemët). Fik cangë. Dardhë (pjeshkë, qershi) cangë.
3. fig. I papjekur nga mendja. Është akoma cangë. * E ka kokën cangë është kokëfortë, është kokëgdhe.