Skip Navigation or Skip to Content
X
ÇAKMAK m.sh.
1. Mjet i vogël xhepi për të ndezur cigaren, i cili përbëhet nga një kuti metali, që mbushet me benzinë a me ndonjë lëndë tjetër, nga një fitil dhe nga një gur për ta shkrepur. Çakmak me benzinë (me alkool). Çakmak me gaz. Gur çakmaku. Fitili i çakmakut. Ndez (shkrep) çakmakun. Ndez cigaren me çakmak.
2. krahin. Uror.