Skip Navigation or Skip to Content
X
ÇIFTELI f.sh.
Vegël muzikore popullore me dy tela, e përbërë nga një kasë e vogël druri me bisht të gjatë dhe së cilës i bien me pendë. Telat e çiftelisë. Pjesë për çifteli. I bie çiftelisë. Shoqëroj me çifteli.
ÇIFTELI mb.bised.
1. Që ka dy kurora në kokë a dy njolla me qime të ngjyrave të ndryshme. Djalë çifteli. Kalë çifteli.
2. fig. Që zemërohet dhe që nevrikoset menjëherë, i sertë; idhnak. Plak çifteli.
3. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit.