Skip Navigation or Skip to Content
X
ÇMOBILIZUAR mb.
1. usht. Që është liruar nga shërbimi ushtarak i përhershëm ose pas mbarimit të veprimeve luftarake; i liruar nga ushtria. Ushtar ( oficer) i çmobilizuar. Forcat e çmobilizuara.
2. fig. Që ka humbur hovin dhe fuqitë për të bërë një punë, që nuk ka vrull dhe vullnet për ta çuar diçka deri në fund; kund. i mobilizuar. Njeri i çmobilizuar. Punon i çmobilizuar.
3. përd. em. sipas kuptimit 1 të mbiemrit.