Skip Navigation or Skip to Content
X
ÇYÇË f.sh.bised.
1. Fyt i holle që del nga kroi ose nga një enë për të derdhur nga pak ujë ose një lëng tjetër, çep; lëfyt. Çyça e kroit. Çyça e ibrikut. Bucelë me çyçë. Pi në çyçë.
2. Pjesa e hollë dhe e zgjatur përpara një sendi; maja e këmbës ose e këpucës etj.; fliq. Çyça e këpucës (e opingës). Çyça e këmbës. E gjuaj topin me çyçë.