Skip Navigation or Skip to Content
X
CENSOR m.sh.
1. hist. Zyrtar i lartë në Romën e lashtë, që drejtonte regjistrimin e vlerësimin e pasurisë së qytetarëve për vjeljen e taksave dhe mbikëqyrte sjelljen e qytetarëve.
2. Nëpunës që është ngarkuar të shqyrtojë e të kontrollojë nga përmbajtja shtypin e botimet e tjera para se të dalin në qarkullim, pjesët teatrale, filmat para se të shfaqen etj.; ai që bën censurën (në vendet kapitaliste e revizioniste).