Skip Navigation or Skip to Content
X
CIKLON m.sh.
1. meteor. Erë e fuqishme dhe e shpejtë, që formohet nga lëvizja e ajrit si shtjellë rreth një qendre me shtypje me të ulët dhe që shoqërohet me kohë të keqe e me reshje të shumta; dredhë, shakullinë. Ciklon i fortë. Qendra (zona) e ciklonit. Kalon (ngrihet) një ciklon. Fryn cikloni. Si ciklon.
2. tek. Aparat i posaçëm, që shërben për të pastruar ajrin a një gaz, duke thithur grimcat ose pluhurin me anë të forcës qendërikëse. I thith cikloni.