Skip Navigation or Skip to Content
X
CIKLOP m.sh.
1. mit. Njeri me trup shumë të madh dhe me një sy të vetëm në mes të ballit, katallan (sipas mitologjisë së grekëve të vjetër). I madh (i fuqishëm) si ciklop.
2. zool. Lloj gaforreje grabitqare, me trup të vogël e të zgjatur dhe me një sy përpara, që rron në ujëra të ndenjura ose në shtresat e sipërme të ujërave të detit.