Skip Navigation or Skip to Content
X
CINGËRIMË II f.sh.
1. Zë i hollë, i zgjatur dhe si i çjerrë; të qarët e një kafshe, kuitje, pingërimë.. Cingërima e qenit. Cingërima e gjinkallave.
2. Zhurmë e lehtë, e hollë që bëjnë sendet kur përplasen pak, tringëllimë.
3. Tingull i hollë e i zgjatur, që na ushton në veshë, kumbim që ndiejmë në veshë.