Skip Navigation or Skip to Content
X
CINGËROJ II jokal.
1. Nxjerr një zë të hollë, të zgjatur dhe si të çjerrë; kuis, pingëroj (për kafshët e insektet); qan me zë të hollë e vajtues, nxjerr një zë të hollë e të zgjatur (zakonisht për fëmijët e vegjël). Cingëron qeni. Cingërojnë zogjtë. Cingëron gjarpri. Cingërojnë minjtë. Cingëron fëmija.
2. fig. Ankohem për diçka, qahem.
3. Ndiej një tingull të hollë e të zgjatur në vesh, më ushton, më kumbon.