Skip Navigation or Skip to Content
X
CUNGAL m.sh.
1. Dru i shkurtër, që vihet pingul mbi trarët e çatisë dhe mban përsipër qeprat; baballëk. Cungali i parë. Cungal i shëndoshë (i kalbur). Cungal pishe. Vë cungalët. Mbërthej cungalin. Thyhet cungali.
2. Shkop i shkurtër që vihet pingul në grackë për të zënë zogj; cingël.
3. vjet. Copë druri, që mprehej dhe ngulej në majën e shigjetës për ta rënduar; majë e hekurt e shigjetës. Beri dhe cungali.
4. Hell i shkurtër e i trashë akulli. Cungal akulli. * Është në cungal mbahet në fije të perit, është gati duke rënë, duke u prishur etj.