Skip Navigation or Skip to Content
X
DAHUK m.sh.bised.
1. Diçka e gjatë dhe me majë; maja e diçkaje të gjatë. Dahuku i minares. Dahuku i kësulës.
2. Kësulë e gjatë e me majë. Dahuku i gjyshit. Ia rrëzoi era dahukun.
3. Ka, cjap etj. me brirë të drejtë e të ngritur përpjetë.
4. si mb. ~, ~E. I gjatë e me majë. Qeleshe dahuke.