Skip Navigation or Skip to Content
X
DËLLINJË f.sh.bot.
Dru a shkurre me gjethe halore gjithnjë të blerta, që bën kokrra të vogla e të rrumbullakëta me ngjyrë zakonisht të zezë, të kuqërremtë ose blu të errët dhe me erë të mirë; kokrrat e kësaj bime, që përdoren në industrinë farmaceutike, për të bërë një lloj rakie, hardhiç etj. Dëllinjë e zezë (e kuqe). Dru dëllinje. Kokrrat e dëllinjës. Vaj dëllinje. Raki dëllinje. Mbledh dëllinja. * (Fle) në majë të dëllinjës fle dosido, pa kërkesa, pa rehati.