Skip Navigation or Skip to Content
X
DEKLASUAR mb.
1. Që ka humbur tiparet thelbësore të klasës së vet shoqërore dhe lidhjet me këtë klasë, që nuk ka më karakteristikat dalluese të një klase të caktuar shoqërore. Njeri (element) i deklasuar. Zejtarë të deklasuar. Feudal i deklasuar.
2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.