Skip Navigation or Skip to Content
X
DINAMIT m.
Lëndë plasëse që përbëhet nga nitroglicerina dhe nga disa lëndë të tjera të përziera me të dhe që përdoret për të hedhur në erë a për të çarë shkëmbinj, në industrinë e luftës etj. Llokume dinamiti. Fuqia shpërthyese e dinamitit. E hodhi në er ë(e shpërtheu) me dinamit. * I vuri dinamitin diçkaje e prishi fare një punë, e shkatërroi që nga themelet.