Skip Navigation or Skip to Content
X
DUNË f.sh.gjeogr.
Kodër a stom rëre, që formohet nga era në shkretëtira ose brigjeve të detit dhe që me kohë mund të zhvendoset dalëngadalë nga një vend në një tjetër; bëz. Dune e vogël (e madhe). Duna të larta. Duna rëre. Dunat e shkretëtirave (e bregdetit). Formimi i dunave. Lëvizja e dunave.