Skip Navigation or Skip to Content
X
ESKIMEZ m.sh.
Pjesëtar i popullsisë që banon në bregdetin polar të Amerikës së Veriut, në Grënlandë dhe në krahinat më verilindore të Azisë. Shtëpitë e eskimezëve. Gjuha e eskimezëve.
ESKIMEZ mb.
Që lidhet me eskimezët, që është karakteristik për eskimezët, i eskimezëve; që është krijuar nga eskimezët. Fise eskimeze. Grua eskimeze. Gjuha eskimeze. Veshje (këngë) eskimeze.