Skip Navigation or Skip to Content
X
FEDERATË f.sh.
1. Shtet i përbërë nga bashkimi i disa shteteve me të vogla, që varen nga qeveria qendrore, por që kanë një farë pavarësie kushtetuese; bashkim i disa shteteve.
2. Shoqëri a organizatë qendrore, që përfshin disa shoqëri dhe organizata të tjera me të vogla; bashkim i disa shoqërive a organizatave në një organizatë qendrore. Federata Shqiptare e Futbollit.