Skip Navigation or Skip to Content
X
FIRMË f.sh.
1. Nënshkrim. Vë firmën.
2. Autor, emër në një fushë të krijimtarisë (zakonisht në letërsi dhe arte). Firmë e re. Janë shtuar firmat.
3. Ndërmarrje industriale a tregtare në vendet kapitaliste, e cila prodhon ose shet mallra me markën e vet. Firmë tregtare. Firmë e njohur. * E jap me firmë e siguroj dikë për diçka, e them me bindje të plotë, e quaj një gjë shumë të sigurt. E marr me firmë sigurohem, bindem për diçka. Nuk i shkon firma edhe poh. nuk i dëgjohet fjala.