Skip Navigation or Skip to Content
X
FLEGËR f.sh.
1. Secili nga dy kapakët a kanatet e derës, të dritares etj.; fletë. Flegër dere (dritareje). Derë me dy flegra.
2. bot. Cipë e hollë e lëvozhgës së një fryti; secili prej dy kapakëve të zgjatur dhe të bashkuar që mbajnë kokrrat e bishtajës.
3. Copë e hollë e diçkaje, thelë, rriskë; ashkël. Flegër molle (pjepri). Flegër sapuni. Flegër pishe.
4. Secila nga dy pjesët anësore e të lëvizshme të hundës. Flegrat e hundës. I lëvizin flegrat.