Skip Navigation or Skip to Content
X
FLOKËZ f.sh.
1. bot. Bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell të hollë, me gjethe të holla e të zgjatura e me lule si tufëz e degëzuar në majë të kërcellit, që rritet zakonisht në toka me lagështirë, lulëzon në pranverë dhe përdoret si ushqim për kafshët. Flokëza e livadheve.
2. mit. Floçkë.