Skip Navigation or Skip to Content
X
FRUTË f.sh.
Kokërr me tul e me lëng të ushqyeshëm, që bëjnë pemët e ndryshme e disa shkurre dhe që hahet zakonisht pas buke; pemë. Fruta të pjekura (të arrira). Fruta të freskëta (të thata). Fruta vere (vjeshte, dimri). Fruta dhe perime. Lëng frutash. Dyqan frutash. * Shpuesi i frutave zool. shih te SHPUES,~I.