Skip Navigation or Skip to Content
X
FRUTH m.
Sëmundje ngjitëse që prek sidomos fëmijët, e cila shfaqet me puçrra ose me njolla të kuqe në lëkurë dhe shoqërohet zakonisht me zjarrmi e me mahisjen e qepallave, të qiellzës e të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes. I ka rënë (e zuri) fruthi. E ka kaluar fruthin. * Fruthi i zi (i keq) mjek. skarlatina.